BLOG

Almanya Emekli Vizesi İle Emekliliğinizin Tadını Çıkarın

A -A +
Almanya Emekli Vizesi İle Emekliliğinizin Tadını Çıkarın

Almanya emekli vizesi nedir? Aslında “Almanya emekli vizesi” başlığı altında resmi, özgül bir kategori bulunduğunu söyleyemeyiz. Bu bahsettiğimiz emekliler için olan vize, Almanya hükümetinin turistik vizeler kapsamında değerlendirdiği, fakat maddi beyanatını çalışan veya işletme sahibi olarak değil de emekli bireyler olarak yapması gereken kişiler için açılmış bir alt başlıktır. Vize işlemleri sürecinde maddi durum ve çalışma beyanatları anahtar bir rol oynadığından dolayı böyle bir alt başlık açılması uygun görülmüştür. 

Yani turistik vizeler kapsamında yer alan bu Almanya vizesi, tıpkı diğer kısa süreli vizeler gibi bu ülkenin dahil olduğu Schengen Anlaşması’nın imtiyazlarını da kapsamaktadır. Buna göre, bu vizeyi almaya hak kazanan kişiler, 180 günlük bir zaman dilimi boyunca, 90 günü aşmamak ve bölgeye girişi Almanya’dan yapmak suretiyle diğer 25 Schengen ülkesinde de serbest dolaşım hakkına sahip olacaktır. Yoğun çalışma ve emekle geçen bir çalışma yaşamının ardından, doğrusu emekliliğin keyfini sürmek için fena bir anlaşma değil... 

Nereden Başlamalı?

Schengen vizeleri kapsamında, kısa süreli (C tipi) vizelerin kapsama alanına giren bu vizeler için başvurular yalnızca Almanya konsolosluklarına veya büyükelçiliklerine yapılmaktadır. İlk adım olarak başvuru yapacak kişiler pasaportlarının geçerlilik durumlarını kontrol etmelidirler. Standart olarak vizenizin en fazla 10 yıllık olması, ziyaret tarihinizin bitişinden sonra da en az 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması beklenir. Ayrıca yeni bir vize işleminin pasaportunuza işlenebilmesi için en az 2 sayfa boşluğu bulunmalıdır. Bunun dışında ikamet adresinize bağlı olarak hangi Almanya konsolosluğu’na temasta bulunmanız gerektiğini de öğrenmelisiniz.

Evrak Hazırlarken Dikkat!

Bu aşamadan sonrası evrak tamamlama ve başvuru için ibraz etme süreci oluyor. Bu başvurularda talep edilen evrak listelerine konsoloslukların resmi sitelerinden ulaşma imkanınız bulunmakla birlikte bazı belgeler kişilerin özel durumlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca tüm bu süreç içerisinde konsolosluk yetkililerinin sizden ek belge talep etme hakkı bulunmaktadır. Emeklilik alt başlığı içerisinde başvuru yaparken hazırlayacağınız vize dilekçesinde, maddi durum ve çalışma durumu beyanınızı bu durumunuza göre yapmanız gereklidir. 

En önemli husus, tüm vize başvurularında olduğu gibi sizden istenen evrakları yetkililere eksiksiz bir biçimde teslim etmeniz ve bu evrakların içinde hatalı veya çelişkili herhangi bir bilginin yer almamasıdır. Bir ülkeye herhangi birinin giriş yapması -hele ki günümüzde- son derece hassas ve önemli bir konu olması gerçeğinden hareketle, başvuru yaptığınız konsolosluk yetkililerinin hakkınızdaki tüm bilgileri büyük bir titizlikle inceleyeceğinden emin olabilirsiniz. Dolayısıyla bu süreç sıkı bir takip gerektirmektedir ve pek çok insan için göz korkutucu olabilir. Fakat siz yine de korkmayın, zira bu süreci tek başınıza geçirmek durumunda da değilsiniz.

Profesyonel Yardım Alın

Eğer Almanya emekli vizesi almak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyor ya da bu süreci tek başınıza geçirmek istemiyorsanız uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Uzun yıllardır profesyonel vize danışmanlık hizmeti veren firmamız, sizlere tüm vize sürecinde yardımcı olacak ve sizin adınıza tüm belgeleri hazırlayacaktır. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.