BLOG

İşsiz Vizesi Nedir?

A -A +
İşsiz Vizesi Nedir?

Bir ülkeye vize başvurusu yapmak için belirtilmesi gereken en önemli bilgilerden biri, o kişinin gelir ve çalışma durumuna dair açık bir beyandır. Bu bilgilerin vize dilekçe formunda açıklıkla ifade edilmesi ve ülkelerin vize verebilmeleri için belirledikleri para tutarının kişisel bir banka hesabında gösterilebiliyor olması gereklidir. Çalışma türleri, toplumda insandan insana değişmektedir. Yani herkesin gelir düzeyi farklıdır. Ayrıca herkes de hayatının her döneminde aktif çalışma içerisinde bulunmayabilir. Bu noktada insanın aklına “çalışmayanlar için vize mümkün mü?” gibi bir soru gelebilir. 

Çalışmak Zorunda Değilsiniz

Güzel haber, evet. İşsizler için vize imkanları bulunmaktadır. işsiz vizesi maddi yeterlilik beyanına dayalı olarak kategorize edildiğinden dolayı bu durum vize başvuru dilekçesinde, sizden doldurmanız istenen başvuru formunda belirtilmek durumundadır. Vize başvurusunda bulunduğunuz ülkenin konsolosluk yetkilileri maddi durumunuzu ve gelir beyanınızı büyük bir titizlikle inceleyeceklerinden, eğer işsiz iseniz yapmak istediğiniz ziyaret sürecindeki masraflarınızın karşılanacağına dair bu makamları ikna edebilecek bir sponsor bulmanız gerekmektedir.

Çalışmayan kişilerin sunacağı başvuru dosyasında maddi imkanlarının kanıtlanması, vize bitiminden sonra ülkesine döneceğinin inandırıcı bir beyanı, kendi ülkesinde sahip olduğu güçlü bağların bulunduğunu yetkililere ifade etmesi zorunludur. Bu tür başvurularda kendi banka hesabınızda bulunan parasal meblağı da gösterebilirsiniz fakat bunu yapmadan önce size sponsor olacak kişinin tanımlanmış olması ve buna dair evrakların da ibraz edilmiş olması gerekir. 

Tüm vize başvuru süreçleri gibi bu da elbette son derece karmaşık, yoğun bir süreçtir. Konsolosluk yetkilileri başvuru süreciniz tamamlanana kadar geçecek olan zaman içerisinde sizden ek belge isteme hakkına da sahiptir. Tüm bu ilişkiler bütününün yakından takip edilmesi ve hiçbir detayın atlanmaması gerekir. Göz korkutucu gelse de siz yine de korkmayın. Çünkü tüm bunları çok daha kolay hale getirebilecek bir çözüm yolu da var.

Profesyonel Yardım İle İşsiz Vizeniz Sizde!

Her vize başvurusunun kendine göre zorluğu olabilir. Bu da kişilerin stresli zamanlar geçirmesine neden olabilir. Ülkelerin vize politikaları her tür çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. 

Uzman vize danışmanlarımız ile görüşerek detaylı bilgi alabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.