BLOG

Vize Dilekçesi Ne İşe Yarar?

A -A +
Vize Dilekçesi Ne İşe Yarar?

Yabancı bir ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız vize işlemlerinin gerçekleştiği süreçte, ilgili ülkenin konsolosluğu sizden bir dizi resmi evrak isteyecektir. Başvuru formlarınızın, pasaportunuzun, gelir durumu beyanlarınızın yanında bir de bu sürecin resmi bir içerik kazanmasını sağlamak amaci ile usulüne göre yazılmış bir vize dilekçesi hazırlamanız gerekiyor.

Vize Dilekçesi Nedir?

Vize dilekçesi ziyaret etmek istediğiniz bir ülkeye yapacağınız her başvuru için standart olan, muhakkak yazılması gereken bir resmi metindir. Konsolosluk yetkililerinin talep edeceği evrakların dışında, başvuru yapan kişinin vize dilekçesi başvurusuna dair kendi ağzından yazması gereken bilgileri içerir. 

Ülkelerin konsolosluk, büyükelçilik gibi resmi kurumları sözlü beyanları kabul etmez. Başvuru sahiplerinin beyanlarını, bir kanıt teşkil edecek şekilde teslim edebilmeleri için bunu yazılı olarak yapmaları beklenir. İletişim bilgilerinizi de bu dilekçelerin içine eklemeli ve ıslak imzalı olarak yetkililere ibraz etmelisiniz. 

Nasıl Yazılır?

Uluslararası geçerliliği sebebiyle vize dilekçeleri yaygın olarak İngilizce yazılmakta, pek çok konsolosluk da İngilizce dilinde yazılmış vize dilekçelerinin ibrazını mecburi tutmaktadır. Eğer İngilizce hakimiyetiniz yeterli değilse ve dolayısıyla bu dilde bir dilekçe yazamıyorsanız internette yer alan vize dilekçesi şablonlarını kullanabilirsiniz. Fakat her zaman dilekçenizi, profesyonel bir vize danışmanlık firmasının güvencesinde de yazabilirsiniz. Bu aşamada elbette ki seçim size ait.

Fakat farklı ülkelerin bu konuda farklı yaklaşımları olabiliyor pek tabii ki. Örneğin Almanya veya İspanya gibi ülkelere bir vize başvurusunda bulunduysanız ve reddedildiyse, itiraz yahut yeniden başvuru için yazacağınız dilekçelerin bu ülkelerin ana dillerinde olmaları bekleniyor. İtalya’da da vize başvuruları için yazmanız gereken dilekçelerin İtalyanca olması gerekiyor. Yazım dili konusunda İngilizce çoğunlukla kabul edilen dil tercihi olsa da bu konuyu başvuru yaptığınız ülkeye göre derinlemesine araştırmak faydalı olacaktır. 

Vize dilekçelerinde kesinlikle ama kesinlikle yer alması gereken öncelikli bilgiler, seyahat tarihleriniz ve seyahat süreleriniz olacaktır. Başvurduğunuz ülkede katılacağınız etkinliklerin, yapacağınız görüşmelerin net tarihlerini de bu dokümana işlemek zorundasınız. Ayrıca uçak, otel rezervasyonlarınızın da hangi kuruma ne tarih için yapıldığını da belirtmelisiniz.

Bunlarla birlikte seyahat amacınız da kısaca ama detaylı olarak anlatılmalıdır. Eğer varsa, oradaki giderlerinizi karşılayacak olan sponsorların kimler olduklarını ve ihtiyaçlarınızı ne şekilde karşılayacaklarını da ifade etmelisiniz. Eğer kendiniz karşılayacaksanız gelir durumunuzu ve ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabileceğinizi yazmanız gerekiyor. Standart bir formalite olarak seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinizin beyanı da metnin içinde yer almalıdır. Bu zorunlu bir bilgi olmamasına karşın pek çok ülkenin konsolosluk yetkilileri bu ifadeyi vize dilekçenizde görmek isteyeceklerdir. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin en sıkıcı tarafı vize başvuru süreçleri olabilir. Bu zamanlar pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebiliyor. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. Bazı durumlarda itiraz etme ve başvurunuzu yenileme hakkınız olabilmesine karşın unutmayın ki iptal edilen vize başvuruları sonraki vize başvurularınızı olumsuz etkileyecektir. Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.