BLOG

Fransa Çalışma İzni Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

A -A +
Fransa Çalışma İzni Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dillere destan güzelliği, romantizm kokan sokakları, kendine has büyülü atmosferi ile Fransa Avrupa'nın en gözde ülkelerinden biridir. Ülkeye dil eğitimi, aile birleşimi ve daha pek çok sebeplerle gidildiği gibi elbette çalışma olanakları için de gidilmektedir. Hepsinden önemlisi Fransa'ya hangi amaçla gidecek olursanız olun ülkeye gitmeden önce Fransa vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuracağınız vize türü ise seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişecektir. Bu durumda Fransa'ya çalışmaya gidecek olan kişilerin Fransa çalışma izni başvurusunda dikkat etmesi gerekenler nelerdir? Bu yazımızda Fransa çalışma vizesi hakkında detaylı bilgiler verdik.

Fransa Schengen Vizesi Nedir?

Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Dolayısıyla Fransa çalışma vizenizin türü Schengen vizesi olacaktır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Schengen vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki; pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmamasıdır. Ayrıca en az 2 boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin olmasına da dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta, eğer ilk kez Schengen’e başvuru yapıyorsanız konsolosluğa giderek parmak izi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Peki Çalışma İzni Süreci Nasıl İşlemektedir?

Anlaştığınız şirketin sizinle ilgili gerekli bütün evrakları Fransa’daki resmi makamlara onaylatıp Türkiye’ye göndermesi bu vize başvurularının en önemli adımlarından biridir. Şirketin ve sizin gerekli tüm şartları sağlamanız halinde süreç 2-8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Fakat onaylanmaması ihtimali de her zaman söz konusudur, zira bu konuda takdir yetkisi tamamen Fransa Konsolosluğu ve diğer yetkili makamlara ait olacaktır. Pek çok alt kategoriye ve titizlikle yürütülmesi gereken bir sürece sahip olan bu vize türünde en ufak bir eksik sizi yurt dışında başlayacak kariyerinizden alıkoyabilir. Konsolosluklar tarafından da tavsiye edilen danışmanlık hizmetini nereden alacağınız da çok önemlidir.

Fransa vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için iletişim formundan bizlere ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.