BLOG

Fransa Üzerinden Schengen Vizesi Almak Kolay mı?

A -A +
Fransa Üzerinden Schengen Vizesi Almak Kolay mı?

Muhteşem sokakları, kendine has romantizmi ve dillere destan şehirleri ile Fransa, bugün pek çok turistin ve gezginin ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Avrupa Birliği’nin kurucularından ve en büyük üyelerinden biri olan Fransa; 26 Avrupa ülkesi arasında sınır ve pasaport kontrolü olmadan serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Birliği’ne de üye olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Dolayısıyla eğer Fransa'ya gidecekseniz ve diğer Schengen ülkelerini ziyaret edecekseniz şimdiden söyleyelim; Fransa üzerinden Schengen vizesi almak oldukça kolay bir durumdur.

Fransa Schengen Vizesi Detayları

Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Schengen vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki; pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmamasıdır. Ayrıca en az 2 boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin olmasına da dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta, eğer ilk kez Schengen’e başvuru yapıyorsanız konsolosluğa giderek parmak izi ibraz etmeniz gerekmektedir.

Fransa Vizesi Başvuru Süreçleri

Öncelikle sizden istenen evrakların tam ve düzgün bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Eksik verilen belgeler, vizenizin olumsuz sonuçlanmasına sebep olacaktır. Gireceğiniz mülakatlarda kendinizi açık ve net bir dille ifade etmeniz son derece mühimdir. Eğer konsolosluk sizin geri döneceğinize ikna olmazsa vizenizi çıkarmayabilir. Hazırlayacağınız tüm evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler, gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi yer almaktadır. Bunlar sizden istenen klasik belgeler haricinde olan belgelerdir. Ayrıca bu belgeleri yanlış bir şekilde ilgili konsolosluğa sunmanız durumunda vize reddi ile karşılaşmanız oldukça yüksektir.

Fransa Vize Reddi Hakkında

Fransa vizesi, başvuru dahilinde kusursuzluk isteyen vize türlerinden biridir. Bu sebepten dolayı pek çok başvurunun konsolosluktan onay almadan geri dönmesine rastlanmıştır. Fransa vizesi başvurusunun reddedilmesinin en önemli sebeplerinin arasında eksik veya hatalı belge doldurma gelmektedir. Bunun dışında pasaportun yeterli süreye sahip olmaması da başvuru reddine sebep olan önemli bir ayrıntıdır. Kimse vize başvurusunun reddedilmesini istemez. Fransa vizesi başvurunuzun reddedilmesini önlemenin etkili yolları mevcuttur. Bunların arasında başı çeken, daha önceden Fransa ile olumlu bir vize sürecinden geçmiş olmanızdır. Bunun dışında da Fransa’da ikametini sürdüren bir akrabaya veya yakına sahip olmanız da sizin kolayca bir Fransa vizesi almanızı sağlayacaktır.

Fransa vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.