BLOG

Fransa Çalışma Vizesi Almak Zor mu?

A -A +
Fransa Çalışma Vizesi Almak Zor mu?

Fransa bir Schengen ülkesidir. Dolayısıyla uzun süreli süreli (D tipi) kategorisinde yer alan bu vizeyi alacak olan kişiye, Schengen Anlaşması’na tabi olan 26 Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkesinde serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Fransa vize işlemleri bu kapsamda diğer Schengen ülkeleri ile büyük benzerlik göstermektedir. 

Peki çalışma vizesi nedir? Fransa çalışma izni vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa’da çalışmak istediklerinde almak için başvurduğu vize türüdür. Oturum izni başvurusundan önce şahısların Fransa’da çalışma izni onayı almış olmaları gerekmektedir. Fransa’da çalışmak isteyenler için farklı şartlar ve yerine getirilmesi gereken koşullar bulunmaktadır. 

Uzun süreli bir vize türü olması bakımından kısa süreli vize türlerine göre büyük farklılıklar göstermektedir. Aynı şekilde, vize sürecinde yer alan işlemler, geçilmesi gereken prosedürler bakımından da daha zor bir süreci vaat etmektedir.

Fransa Çalışma Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Fransa’da çalışma izni başvurusunda bulunmak için öncelikle Fransa’daki işverenin çalıştıracağı kişiye dair  şahsen çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır. İşveren istihdam edeceği kişi için çalışma iznini aldıktan sonra çalışacak kişi Fransız ulusal vizesi için başvuru yapabilir. VLS-TS Fransa oturma izni vizesi kişilerin Fransa oturum izni için geçerlidir ve belirtilen süreyle kişinin Fransa’da çalışmasına izin verir. İstihdam sağlayacak kişi işin türüne göre çalışma iznine başvuru yapmalıdır.

Fransa dışında bulunan bir işveren tarafından geçici olarak görevlendirilen çalışan, maaş aldığı yabancı şirkette en az 3 aylık bir iş sözleşmesine sahip olması gerekmektedir. Aylık aldığı brüt ücretin en az 1,5 katına eşit olmalıdır.  Bu durumda yıllık oturum iznine sahip olabilme hakkını elde eden çalışan, 3 yıllık oturum iznine de başvuru yapabilir. 

En önemli husus elbette vize başvurusu için size gerekli olan evrakların konsolosluk yetkililerine eksiksiz, hatalı ve çelişkili herhangi bir bilgi içermeden teslim edilmesi gerektiğidir. En ufak bir hatanın vize iptaliyle sonuçlanabileceği göz önünde bulundurularak tüm sürecin yakından titizlikle takip edilmesi gerekmektedir. Fakat elbette ki bu süreci tek başınıza geçirmek durumunda da değilsiniz. 

Fransa çalışma vizesi almak ve detaylar hakkında bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.