BLOG

Fransa Şoför Vizesi İçin Ne Gerekli?

A -A +
Fransa Şoför Vizesi İçin Ne Gerekli?

Avrupa'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Fransa, Schengen kapsamında bir ülkedir. Dolayısıyla ülkeyi ziyaret edecek kişilerin öncelikle uygun kategoriden Fransa Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Schengen vizesi toplamda 26 ülkeye serbest dolaşım hakkı tanıyan önemli bir izin belgesidir. Yani siz herhangi bir Schengen vizeniz sayesinde toplamda 26 ülkeyi aynı vize ile gezebilirsiniz. Peki Fransa şoför vizesi için ne gerekli?

Fransa Şoför Vizesi Hakkında

Fransa şoför vizesi, Fransa’da yük ve/veya yolcu taşıyacak kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Uzun süreli oturma izni veren bir vize değildir, şoför vizesi alan kişiler Fransa’da 6 aylık süreyle toplam 90 gün konaklayabilirler. Şoför vizesi alabilmek için hazırlamanız gereken evraklar bulunmaktadır. İlk kez Schengen vizesi alıyorsanız parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz gerekecektir. Bunun için uygun bir zamanda randevu alınmakta, profesyonel danışmanlarımız size eşlik etmektedir. Parmak iziniz 5 yıl boyunca geçerli olacağından dolayı sonraki başvurularınız doğrudan ekibimiz tarafından hızlı bir şekilde sonuçlandırılacaktır.

Hangi Evraklar Hazırlanmalı?

Fransa şoför vizesi başvurusunda hazırlayacağınız evraklar arasında şirketinizden alacağınız teminat yazısı, SGK dökümleri, sürücü belgesi, davetiye vb. belgeler yer almaktadır. Schengen ülkeleri tarafından talep edilen belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik-hatalı hazırlandığı takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki profesyonel ve tecrübeli danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. Vize başvurunuzda zamandan tasarruf edip olumlu sonuç almak için Re-Vize’yi tercih edebilirsiniz.

Nereye Başvuru Yapılmalı?

Vize başvurularınızı konsolosluklar aracılığı ile bizzat yapabileceğiniz gibi, yetkili vize danışmanlık firmaları ile birlikte de yapabilirsiniz. Fransa Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile Fransa vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Sizden istenen talep ve belgelerin de eksiksiz bir şekilde konsolosluğa teslim edilmesi için uzman vize danışmanları ile süreci yönetmeniz çok önemlidir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da bize online iletişim formundan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.