BLOG

İtalya'nın En Sevilen Kafeleri

A -A +
İtalya'nın En Sevilen Kafeleri

İtalya zengin mutfağı ve zengin kahve kültürüyle lezzet turistlerinin dikkatini çeken bir ülke. Tabii, bunun dışında ülkenin içinde barındırdığı, antik dönemlerden kalma binaları, sanat eseri gibi tasarlanmış kentleri, aktif sosyal yaşamı, her yıl on binlerce ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Yurt dışı seyahati için İtalya’ya gitmek  ülkemizde yaşayan pek çok vatandaşımızın da hayali.

Schengen Avantajları

İtalya vizesi,  Schengen vizesi olarak da kabul ediliyor. Yani bu ülkeden alacağınız bir vizeyle Schengen Anlaşması dahilinde olan diğer ülkeleri de gezebilirsiniz. İtalya vize işlemlerini başlatmak için Türkiye’deki İtalya konsolosluklarına başvuru yapmanız gerekmektedir. Vize sürecinin başarılı geçmesini garanti altına almak istiyorsanız online randevu formunu doldurup Re-Vize Danışmanlık ile görüşebilirsiniz. 

Bu metnimizde size İtalya’nın en sevilen kafelerinden bazılarını kısaca tanıtmak istiyoruz.

1) Venedik: Café Florian

Masalsı kanal kenti Venedik’te yer alan bu kafe, ülkedeki en eski kafelerden biridir. Buranın Lord Byron, Goethe, Rousseau, Gozzi gibi Aydınlanma dönemi kişileri tarafından sıklıkla ziyaret edildiği bilinmektedir. Ayrıca bu kafenin İtalya siyasi tarihi açısından başka bir önemi daha var. Kurulduğunda adı Caffè alla Venezia trionfante olan bu işletme şimdiki adı olan Café Florian’ı sonradan almıştır.

2) Napoli: Büyük Gambrinus Kahvesi

Burası 19. yüzyılın Napolili aydınları için en önemli buluşma noktalarından biriydi. Belle Epoque tarzında düzenlenen iç dekorasyonuyla bilinir. Edebiyatçılar, müzisyenler, politik kuramcılar vs. gibi entelektüeller burada buluşur, kültürel etkinlikler düzenlerlerdi. Yazar Gabriele d’Annunzio’nun burada şarkılara söz yazdığı bilinir.  

3) Floransa: Caffé Gilli

1733 yılında İsviçreli Gilli ailesi tarafından kurulmuştur. Bu kafenin ilk kurulduğundaki adı Bottega dei pani dolci imiş yani Türkçesi "Tatlı Ekmek Butiği". Kurulduğu zamandan bugüne kadar farklı dönemlerde entelektüellerin, gazetecilerin, aydınların buluşma noktası olmuş; ikinci dünya savaşı sonrasındaki zaman diliminde de çok popüler bir turistik uğrak yer haline gelmiştir.

4) Roma: Antico Caffé della Pace

Roma’daki Navona Meydanı’nda bulunmaktadır. Barok ve Art Nouveau stilinde tasarlanmış odacıkları bulunan sevimli bir yer. Bölgede yaşayan pek çok kişi ve ülkeyi ziyaret eden turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir kafedir. Geçmiş yıllarda ise çoğunlukla sanatçılar tarafından ziyaret edilen bir yer olan bu kafede, Transavanguardia isimli sanat hareketi başlamıştır. 

5) Torino: Caffé Fiorio

İtalya’nın kuzeybatısındaki Piemonte bölgesinin en büyük kenti olan Torino’da yer almaktadır. Tarihi bir kafe olup 19. yüzyıl sonundaki pek çok düşünürün, entelektüelin buluşma alanıydı. Kafenin adı bu isimler arasındaki mektuplaşmalarda bile geçmektedir. Ayrıca çok tanınan “kötü ünlü” filozof Friedrich Nietzche’nin de bu kafeye geldiği bilinmektedir.

Vize Süreciniz İçin Yardım Alın

Vize başvuru süreci önemli bir süreçtir. Bu süreçlerde eksik kalan en ufak belge, yapılacak en ufak bir hata olumsuz bir vize başvurusuyla sonuçlanabilmektedir. Olumsuz başvurular, sonraki vize başvurularınızı da kötü etkilemektedir. 

İtalya vize işlemleriniz için Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilir ve profesyonel vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Bunu sitemizdeki online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.