BLOG

Katedraller Ülkesi İtalya'ya Tarihi Bir Gezi İçin İtalya Vizesi

A -A +
Katedraller Ülkesi İtalya'ya Tarihi Bir Gezi İçin İtalya Vizesi

Katedralleri ile dünyaca meşhur olan İtalya, hem ülkemizden hem de dünyanın bir çok yerinden binlerce turist çeken ülkelerin başında gelmektedir. Schengen bölgesinde bulunan İtalya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir, yani bu vizeyi alıp İtalya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. İtalya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine İtalya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

İtalya Vizesi

İtalya’ya seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, İtalya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacaktır. İtalya vize başvurunuzu gecikmeden gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

İtalya'da Tarihi Bir Gezi Sizi Bekliyor

Üniversite hayatı boyunca öğrencileri kültürel anlamda geliştirecek sayısız imkana sahip bir ülke olan İtalya’da Colosseum, İspanyol Merdivenleri, Trevi Çeşmesi gibi dünyaca ünlü tarihi yapıları, müzeleri ve eşsiz mimariye sahip binaları ziyaret edebilir ve bunu son derece uygun bir fiyata yapabilirsiniz. Antik Roma, Rönesans ve Barok Dönem gibi tarihin dönüm noktası olan zaman dilimlerinin izlerini taşıyan İtalya’da bulunan 150’den fazla müzeyi öğrencilere uygun tarifeler ile gezebilir, UNESCO Dünya Mirasları arasında yer alan 12 adet bölgeyi görebilirsiniz. Günlük sosyal aktivitelerinizi ortalama 5 ila 10 Euro arasında bir maliyetle gerçekleştirebilirsiniz. 

İtalya vize başvurusu söz konusu olduğunda akılda bulundurmanız gereken birkaç noktadan bahsetmek faydalı olacaktır. İtalya, diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak  seyahatinizin (konaklama hizmeti, uçak biletleri veya tur) satın alındığını görmek isteyebilir. İtalya vizesine başvuruda bulunmak ve bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.