BLOG

Korona Süresinde Fransa'ya Seyahat Edemeden Vize Süresi Dolan Kişiler İçin Yeniden Başvuru Dönemi

A -A +
Korona Süresinde Fransa'ya Seyahat Edemeden Vize Süresi Dolan Kişiler İçin Yeniden Başvuru Dönemi

Bilindiği üzere koronavirüs süreci en çok yurt dışı seyahatlerini etkiledi. Virüs nedeniyle hem ülke genelinde hem de tüm dünya genelinde alınan önlemler kapsamında seyahatler ve ziyaretler iptal edildi. Hatta bu süreçte konsolosluklar kapatıldı ve yurt dışı seyahatleri direkt yasaklanmış oldu. Elbette yine bu süreçte, bir çok kişinin virüs öncesi aldığı vizelerin de süresi dolmuş oldu. Virüs süresinde henüz seyahat etme fırsatı yakalayamadan, vizesi dolan kişiler için süreç nasıl işleyecek? Bununla ilgili herhangi bir karar alındı mı? Salgından dolayı vizesi dolan kişiler, ileri bir tarih için yeniden bir seyahat talebinde bulunabilecekler mi? Bu yazımızda sizler için bu gibi soruların cevaplarını irdeledik.

Seyahat Edemeden Vizesi Dolan Kişilere Müjde!

Seyahatlerin iptal edildiği korona sürecinde herhangi bir yurt dışı seyahati gerçekleştiremeyen fakat vize süresi dolan kişiler, ileri bir tarihte seyahat etmek için yeniden vize talebinde bulunabilecekler. Üstelik bunu sadece 28 € karşılığında yapabilecekler. Fransa Konsolosluğu'nun açıkladığı bilgiye göre bu başvuruyu gerçekleştirecek olan kişiler, konsolosluğun almış olduğu 80 € yerine sadece 28 € ödeyerek yeniden vize talebi oluşturabilecekler.

Peki Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Her vize başvurusunda olduğu gibi, yeniden talep sürecinde de hazırlamanız gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Sizden istenen evrakların son derece titiz bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olarak sizi maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilir. Tüm vize başvurularında bugün artık konsolosluklar dahi, profesyonel bir yardım almak gerektiğinin altını çizmektedir. Sizi doğru bir şekilde yönlendirecek bir firma aracılığı ile vize başvurusunda bulunacak olmanız, maddi ve manevi zararlarınızın önüne geçerek vizenizin de olumlu bir şekilde sonuçlanmasına ön ayak olmaktadır.

Yeni talep başvurusunda hazırlamanız gereken belgeler arasında; vize başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, kullanılmamış vizenizin bulunduğu pasaport ya da seyahat belgeniz, yeni seyahatiniz ile ilgili olan belgeler (bu belgeler için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz) Fransa'da kalacağınız yer ile ilgili belgeler ve rezervasyonlar ve seyahat sağlık sigortası bulunmaktadır.

Bizler de bu süreçte karantinada olduğumuz ve evden çalıştığımız için, konu ile ilgili bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.