BLOG

Polonya'da Eğitim İçin Vize İşlemlerinizde Sizinleyiz

A -A +
Polonya'da Eğitim İçin Vize İşlemlerinizde Sizinleyiz

Polonya, Bologna Sürecine dahil olan ve eğitim turizminde uzun yıllardır ön planda olan bir ülkedir. Türkiye’den çok sayıda öğrencinin gerek Erasmus programı gerek dil okulu gerekse üniversite veya yüksek lisans eğitimi için büyük sıklıkla tercih ettiği bir ülke olan Polonya, aynı zamanda Avrupa Birliği üyesidir. 1999 yılında NATO’ya, 2004 yılında ise Avrupa Birliği’ne katılan Polonya, aynı zamanda Schengen ülkesidir ve Euro bölgesine dahildir. Türkiye ile yakın ilişki içerisinde bulunan Polonya, köklü ve başarılı üniversitelere ev sahipliği yapmasıyla, Türk öğrenciler tarafından tercih edilen bir ülke olmuştur. Ülkeye eğitim amacı ile gitmek isteyen kişiler Polonya eğitim vizesine başvuru yapması gerekmektedir.

Eğitim Vizesi Evrakları Nelerdir?

Polonya’da eğitim almak için yapacağınız vize başvurusu için hazırlamanız gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar yaşınıza ve çalışıp çalışmadığınıza göre değişiklik gösterebilir. Örneğin 18 yaşından küçükseniz ve anne-babanızın pasaportuna kayıtlıysanız, aileniz tarafından imzalanmış bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayacak kişi yani sponsorunuzun noter onaylı taahhütnamesi ve hesap döküm örneği, güncel banka hesabı örneğinin belirtilmesi eğitim vizesi için istenen bir diğer önemli evraktır. Pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonraki 6 ay daha geçerliliğinin koruması eğitim vizesi için istenen bir diğer unsurdur. Hazırladığınız belgelerin 3 aydan yeni olması ve asıllarının yanı sıra fotokopilerinin de sunulması istenmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki konsolosluklar gerekli gördüklerinde ekstra evrak talebinde bulunabilmektedirler.

Neden Polonya'da Eğitim Almalıyım?

Polonya’da devlet üniversitelerinde okumanın sağladığı avantajlardan ilki, diploma tanınırlığıdır. Polonya üniversiteleri Bologna sürecine dahil oldukları için ve güçlü akreditasyonları sayesinde alacağınız diploma tüm Avrupa’da ve dünyanın pek çok yerinde geçerli olacaktır. Başka bir deyişle, mesleğinizi dilediğiniz yerde icra edebilirsiniz! Özellikle ilk 1000’de yer alan Varşova Teknoloji Üniversitesi, Lodz Üniversitesi gibi kurumlarda eğitim aldığınızda dünyanın kapıları size açılacaktır.

Polonya, sınavsız geçiş hakkı sağladığı için, üniversite sınavına girmeksizin size harika bir yurt dışı eğitimi olanağı sağlar. Bugün pek çok Türk öğrencinin korkulu rüyalarından biri olabilen üniversite sınavı, ideallerindeki eğitimi almak isteyen öğrenciler için zorlayıcı ve stres verici olabiliyor. Oysa Polonya’da lise diplomanızın ve notlarınızın denkliğine göre sınavsız bir şekilde dünyanın en iyi okullarından birinde kaliteli bir yurt dışı eğitimi alabilirsiniz.

Polonya eğitim vizesi başvurusunda bulunmak ve bünyesindeki okullar hakkında detaylı bilgi edinmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.