BLOG

Yurt Dışında Dil Eğitimi Almak İstiyorsanız Vize İşlemleriniz için Re-vize Yanınızda

A -A +
Yurt Dışında Dil Eğitimi Almak İstiyorsanız Vize İşlemleriniz için Re-vize Yanınızda

Eğer yurt dışında dil eğitimi almak istiyorsanız başvuracağınız vize türü eğitim vizesi olmalıdır. Eğitim vizesi sadece dil eğitimi için alınan bir vize değildir. Aynı zamanda üniversite vb. öğrenimleriniz için de almanız gereken bir izin belgesidir. Bu bağlamda dikkat etmeniz gereken belli başlı detaylar vardır. Sizden istenen belgeler seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstereceği için bu belgeleri eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa sunmanız gerekmektedir. Aksi halde vizeniz olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir.

Schengen Dil Eğitimi Vizesi Nedir?

Elbette gideceğiniz ülkeye göre alacağınız vize türü de yine değişkenlik gösterecektir. Özellikle dil eğitimi için tercih edilen Schengen ülkeleri için Schengen dil eğitimi vizesi almanız gerekecektir. Schengen Anlaşması, Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. 1985 yılında Fransa, Almanya, Belçika ve Lüksemburg arasında temelleri atılarak daha sonra Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Norveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin katılımı ile genişlemiştir. Tek ve çok girişli olarak alınabilen Schengen vizesini aldığınız üye ülkelerden birine seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere pasaport kontrolüne takılmaksızın rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Türkiye’nin Bologna sürecine dahil olması, Yeşil, Gri, Siyah pasaportların 90 güne kadar vizeden muaf tutulması, dünyanın en iyi eğitim kurumlarının bulunması gibi pek çok nedenle öğrenciler, dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora vb. eğitimleri almaya Avrupa’ya gitmektedir. Kültürel etkinliklerin fazlalığı, insanların kendilerini geliştirmek için pek çok kaliteli seçeneğe sahip olmaları, sosyal yaşamın canlılığı gibi çok sayıda sebep Avrupa’yı eğitim almak için cazip kılmaktadır.

Dil öğrenimi gerek kariyeriniz açısından gerekse kendi gelişiminiz açısından oldukça önemli bir süreçtir. Özellikle Avrupa'da uygun eğitim paketleri ile pek çok prestijli kurum bulunmaktadır. Siz de bu kurumlar sayesinde yabancı bir ülkede dil öğreniyor olmanın keyfini çıkarabilir ve bu sayede bulunduğunuz ülkeden dolayı yabancı diliniz için bol bol pratik yapma imkanı bulabilirsiniz.

Eğitim vizesine başvuruda bulunmak ve hangi kurumlarda dil eğitimi alabileceğinizi öğrenmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ve uzmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.