BLOG

Aile Birleşimi Vize Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nedir?

A -A +
Aile Birleşimi Vize Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nedir?

Vize süreci, yurt dışına çıkacak kişiler için çok önemli bir süreçtir. Ziyaretçilerin bu dönemde titiz olması ve her bir ayrıntıyı detaylı bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Vize türleri seyahat amacına ve kişilerin çalışma durumuna göre değişkenlik gösterdiği için istenilen belgeler, hazırlanacak olan evraklar vb. konular da değişkenlik göstermektedir. Bu evrakların takibi, belgelerin düzgün hazırlanması ve hepsinden de önce vize türünün doğru seçilmesi önemli ayrıntılar arasında yer almaktadır. Yapılabilecek en ufak bir hata vize reddine sebep olmakta ve kişileri maddi ve manevi bir çok kayıplara sürükleyebilmektedir. Bu yazımızda ise sizler için aile birleşimi vize başvurusu reddedilme nedenlerinden bahsedeceğiz.

Vize Türleri Hakkında Bilgiler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi gelir durumuna ve seyahat tipine göre vize türleri de değişkenlik gösterir. Vize türleri arasında; eğitim vizesi, şoför vizesi, turistik vize, çalışma vizesi, emekli vizesi, iş arama vizesi gibi bir çok vize bulunmaktadır. Burada en önemli kriter, hangi amaçla yurt dışına çıkacaksanız ve size uygun olan vize türü hangisi ise ona başvurmanız gerektiğidir. Örneğin eğer işsizseniz çalışan vizesi almanız mümkün değildir. Ya da eğer yurt dışında herhangi bir fuara ya da iş gezisine katılmayacaksanız, ticari vizeye başvurmanız son derece mantıksız olacaktır. Size uygun olan vize türünü seçerek, yurt dışı seyahatinizin ilk adımını da böylelikle atmış olursunuz.

Aile Birleşimi Vizesi Neden Reddedilir?

Halk arasında evlilik vizesi olarak da bilinen aile birleşimi vizesi, diğer vize türlerine göre son derece karmaşık ve titiz detaylar içermektedir. Aile birleşimi vizesi; Türk vatandaşı bireyin, yabancı uyruklu bir kişi ile evliliğinden kaynaklı olarak ilgili ülkeye göç etmesi durumunda başvurması gereken vize türüdür. Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir.

Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir. Re-vize ailesi olarak her türlü vize alım süreçlerinizde yanınızdayız. Uzman vize danışmanlarımızdan doğru bilgiyi ve yönlendirmeyi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.