BLOG

Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Bir ülkeye girmek veya bir ülkeden çıkmak için yetkili makamlardan alınması gerekli olan izin belgesine vize adı verilmektedir. Vize başvuruları; ilgili dış temsilcilikler, konsolosluklar, yetkili aracı kurumlar aracılığı ile yapılmaktadır. Ayrıca bazı ülkeler için sınır kapılarından da başvuruda bulunmanız mümkündür. Vize türleri seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir; eğitim vizesi, turistik vize, çalışan vizesi, iş gezisi vizesi bu vize türlerinden sadece bir kaçıdır. Bu yazımızda aile birleşimi vizesini sizler için irdeledik.

Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Yabancı bir ülkede yaşayan ve uzun süreli oturum hakkı bulunan biri ile Türkiye’de yaşayan ve T.C vatandaşı olan eş ve çocukların, ilgili ülkeye ailece yaşamak için yaptıkları müracaata aile birleşimi denir. Aile birleşimi vizesi uzun dönemli vize kategorisinde yer almaktadır ve dolayısıyla oturum izni sunmaktadır. D tipi vize türünde yer alan aile birleşimi vizesi diğer vize türlerine göre çok daha karmaşık bir yapıda olduğundan dolayı, son derece titiz detayları da bünyesinde barındırmaktadır. Yapacağınız en küçük bir hata vizenizin reddine sebep olacağından dolayı, maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirsiniz. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek ve vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmak için profesyonel bir vize danışmanlık şirketine başvurmanız son derece önemlidir. Zira konsolosluklar dahi bunu önermektedir.

Aile Birleşimi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile birleşimi vizesi Türkiye haricindeki bir ülkede oturum izni alarak uzun süreli ikametlerde alınan özel bir vize türüdür. Öncelikle aile birleşimi vizesine sahip olabilmeniz için, ilgili ülkeye evlilik amaçlı göç yapmak esastır.  Aile birleşimi vizesinin başvuru süreci diğer vize türlerine göre biraz daha uzundur. Ayrıca vize için başvuru şartları ülkeden ülkeye göre değişebilmektedir. Bu konuda da profesyonel bir yardım almak sizin lehinize olacaktır.

Aile birleşimi gibi uzun vadeli ve karmaşık prosedürlü vize alımlarında ret cevabı almamak ve hata yapmamak için yetkili bir vize danışmanlık firması ile süreci birlikte yönetmek çok önemlidir. Re-vize'nin yıllarca sürdürdüğü danışmanlık hizmetinden yararlanmak için uzman vize danışmanlarımızla görüşebilirsiniz. Aile birleşimi vizesi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.