BLOG

Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Vize süreci yurt dışına çıkacak kişilerin oldukça dikkat etmesi gereken bir süreçtir. Her yıl değişen prosedürler, istenilen evraklar ve vize ücretleri dolayısı ile, ziyaretçilerin vize süreçlerini iyi yönetmesi ve çıkan haberleri takip etmesi gerekmektedir. Vize ücretleri ise yine ülkelerin kendi prosedürlerine ya da vize türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Vize türleri ise seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre şekillenmektedir. Size uygun olan vizeyi belirleyerek, yurt dışı seyahatinizin ilk adımını böylelikle atmış olursunuz. Peki aile birleşimi vizesi ücretleri ne kadardır? Ondan önce gelin hep beraber aile birleşimi ne demek ona bir göz atalım.

Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Evlilik vizesi olarak da adlandırılan aile birleşimi; yabancı uyruklu bir kişi ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birinin evlilik yolu ile ilgili ülkeye göç etmesi ya da taşınması anlamına gelmektedir. Yani siz aile birleşimi vizesi ile yabancı uyruklu eşinizin yanına taşınabilir ve dolayısıyla uzun süreli bir vizenin de sahibi olmuş olursunuz. 90 günden daha fazla oturum izni sunan aile birleşimi vizesi, bu özelliğinden dolayı D tipi vize kategorisine girmektedir. Kısa süreli vizelere ise C tipi vize denmektedir.

Schengen vizeleri, genel hatlarıyla kısa süreli “C tipi” ve uzun süreli “D tipi” Schengen vizeleri olarak ikiye ayrılır. İki vize kategorisi arasındaki sınır, Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatin toplamda 90 günü aşıp aşmamasına göre belirlenir. 90 günü aşan ve bu nedenle oturma veya çalışma izni gerektiren Schengen vizeleri, “D tipi Schengen vizesi” olarak bilinir.

Aile Birleşimi Vizesi Ücretleri Ne Kadardır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi vize ücretleri ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama 500 ila 1.400 Türk Lirası arasında bir masraf çıkmaktadır. Bu noktada hem maddi ve manevi kayıplar yaşamamak hem de vizenizin olumlu bir şekilde sonuçlanması adına profesyonel bir yardım almak oldukça mühimdir. Profesyonel bir ekiple vize reddinizin önüne geçebilir; dolayısıyla zaman ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.