BLOG

Almanya Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

A -A +
Almanya Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan Almanya, dünyanın dördüncü büyük ekonomisidir. Bu yüzden yaşamak ve çalışmak için tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Almanya, Schengen vizesi prosedürlerine dahil olduğundan dolayı vize süreci bir miktar titiz detaylar içermektedir. Ancak ülkedeki yoğun Türk nüfusundan dolayı ülke, Türk vatandaşlarına rahatlıkla vize veren ülkelerden biridir. Almanya vizesi hakkında bilinmesi gerekenleri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya Schengen vizesi evrakları, seyahat amacınıza göre seçtiğiniz vize türlerine paralel olarak değişkenlik gösterecektir. Çünkü her vizenin belgesi farklıdır. Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Bunlar; 10 yıldan eski olmayacak şekilde pasaportunuz, iki adet son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınız, vize başvuru formunuz (bilgilerin mutlaka doğru ve tam bir şekilde yazılmış olması çok önemlidir) mali durumunuzu gösteren belgeler, çalışmıyorsanız ya da öğrenciyseniz sponsorluk bilgileri, nüfus kayıt örneği ve her vize başvurusunda mutlaka bulundurmanız gereken seyahat sağlık sigortanızdır. Ayrıca eğer ilk kez Schengen başvurusunda bulunacaksanız, parmak izi uygulamasına tabi olmanız gerekecektir.

Almanya Seyahati ve Vize Türleri

Almanya’ya yapacağınız bir seyahatten önce almanız gereken vizenin türü gerçekleştireceğiniz seyahatin amacına göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra iş hayatındaki ve toplumsal yaşamdaki konumunuz da başvuracağınız vizenin türünü değiştirmektedir. Bu sebeplerden dolayı sizin için uygun olan başvuruyu yapmanız son derece önemlidir. Uygun bir başvuruyu tanımlayan durum, gereken formların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak, Almanya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksik ve kusur olmadan teslim edilmesidir.

Almanya Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Almanya vize başvurularınızı yetkili vize merkezleri veya aracı firmalar vasıtası ile gerçekleştirebilirsiniz. Almanya Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile Almanya vizesine başvuruda bulunabilirsiniz.

Almanya vize başvurusunda bulunmak ve vize süreci hakkında daha detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.