BLOG

Almanya'ya Gitmek İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
Almanya'ya Gitmek İçin Ne Yapmalıyım?

Dünyanın en büyük sanayi ve ekonomik güçlerinden biri olan Almanya, Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Türk nüfusun oldukça yoğunlukta yaşadığı Almanya bugün pek çok turisti ve göçmeni de bünyesinde barındırmaktadır. Ülke, bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilmek ve yaşamak istenen ülkelerin başında gelmektedir. Hem sosyal devlet oluşu, hem de büyük bir ekonomik gücü bünyesinde barındırması ile Almanya, adeta fırsatlar ülkesidir diyebiliriz. Almanya'ya gitmek her ne kadar zor bir süreç gibi gözüküyor olsa da, ülkeye gidebilmenizin pek çok yöntemi var. Peki Almanya'ya gitmek için ne yapmalı? Nasıl bir yol izlenmelidir?

Öncelikle elbette ülkeye gitmeden önce seyahat amacınıza göre Almanya vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Hepsinden de önemlisi ülke bir Schengen ülkesi olduğu için başvuracağınız vizenin çeşidi Almanya Schengen vizesi olacaktır. Ayrıca şunu belirtmemiz gerekir ki bu vize türü ile tam 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş yapıp seyahat edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Konsolosluğun sizden istediği evrakların eksiksiz ve tam sunulması, sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir. Diğer türlü vize reddi ile karşılaşmanız söz konusudur.

Almanya Schengen Vizesi

Her ne kadar yakın ilişki içerisinde olsalar da Almanya Türkiye’ye diğer birçok Avrupa ülkesi gibi vize uygulamaktadır. Almanya’ya seyahat edecek olan umumi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vizesine başvurmalıdırlar. 90 günden uzun süre konaklayacak olan hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri de yine Almanya Schengen vizesine başvurmalıdırlar. Schengen vizesi ise Avrupa’daki 26 ülke arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan oldukça kapsamlı ve işlevsel bir vizedir. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’dir.

Almanya girişli Schengen Vizesi aldığınızda ilk önce Almanya’ya ayak basma şartı ile bu 26 ülke arasında vize geçerlilik süreniz boyunca seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen Vizesi almanız halinde Schengen Bölgesinden çıkış yapsanız dahi vize geçerlilik süresi içinde tekrar girebilirsiniz.

Almanya vizesi almak ve başvuruda bulunmak için iletişim formundan bizlere ulaşabilir ve merak ettikleriniz için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.