BLOG

Reddedilen Vizeye Nasıl İtiraz Edilir?

A -A +
Reddedilen Vizeye Nasıl İtiraz Edilir?

Vize reddi, vize başvurusunda bulunan kişileri hem zamandan hem de maddiyattan dolayı mağdur edebilmektedir. Vize reddinin bir çok sebebi olabilir. Eksik ve hatalı belgelerin teslim edilmesi vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına sebep olabilir. Peki reddedilen vizeye tekrar ve nasıl başvuru yapılır? Bu süreç zor bir süreç midir? Bu yazımızda vize reddine tekrar başvuru yapmayı irdeledik.

Schengen Vize Reddi

Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir. Öncelikle vizenizin neden reddedildiğinin doğru tespit edilmesi gerekir. Bu tespit edildikten sonra iki kritik aşama bulunmaktadır. İlk olarak, başvurunuz eksik evrak veya yanlış bilgi nedeniyle reddedildiyse bu evrak ve bilgilerin itiraz süresi içinde tamamlanması gerekecektir. İkinci kritik aşama ise vize reddinize neden olan durum karşısında tutarlı bir argüman geliştirmektir. Unutmayın ki vize başvurunuz reddedildiyse konsolosluk tarafında sizin adınıza olumsuz bir kanaat oluşmuştur ve yeniden başvuruda odaklanılması gereken en önemli nokta, doğru bilgi ve belgelere dayalı tutarlı argümanlarla bu olumsuz kanaati olumlu yönde değiştirmek olacaktır. Uzmanlık ve tecrübe gerektiren bu süreç profesyonel bir anlayışla yönetilmelidir.

Kanada Vize Reddi

Kanada, zor vize veren ülkelerden biri olarak görülür: Kanada toplumunun yüksek standartlarının Kanada vize prosedürlerine de yansıdığı söylenebilir. Bu prosedürler kapsamında vize başvurusu yapanlar, titiz bir inceleme sürecinden geçerek Kanada için herhangi bir illegal göç veya güvenlik sorunu teşkil etmeyeceklerini, Kanada seyahatlerinde yapacakları harcamaları karşılayacak maddi güce sahip olduklarını ve seyahatleri bittikten sonra kendi ülkelerine döneceklerini kanıtlamaları beklenir. Reddedilen Kanada vizesine tekrar başvuru yapabilmek için öncelikle başvurunuzun hangi gerekçeyle reddedildiğini tespit etmek çok önemlidir. Örneğin, başvurunuz eksik veya hatalı evrak nedeniyle reddedildiyse bu evraklar doğru ve eksiksiz bilgilerle hazırlanarak yeniden başvuru dosyanıza eklenmelidir. Eğer Kanada Konsolosluğu yeterli maddi olanaklara sahip olmadığınız kanaatini taşıyorsa, sizin veya sponsorunuzun yeterli maddi güce sahip olduğunu gösteren belgeler eklenmelidir.

Vize reddinize tekrar başvuru yapmak ve profesyonel bir destek almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.