BLOG

Transit Geçiş İçin Vize Alabileceğiniz Ülkeler

A -A +
Transit Geçiş İçin Vize Alabileceğiniz Ülkeler

Vize, bir ülkeye giriş ve çıkış yapmak için yetkili kurumlardan alınması gereken bir izin belgesidir. Dünya üzerinde gitmek isteyeceğiniz pek çok ülke olabilir. Bu ülkelerden bir kısmı vize isterken, diğerlerine vizesiz giriş yapabilirsiniz. Bir de gitmek istediğiniz ülke için aktarmalı seyahat etmenizi gerektiren durumlar vardır. Yurt dışına çıkışlarda en önemli konulardan biride eğer transit geçiş yapacaksanız, geçiş yapılan ülke tarafından bir uçuştan diğerine geçmek için transit vize almanız gerekmektedir. Peki transit geçiş için vize alabileceğiniz ülkeler hangileridir?

Her ülke transit geçiş kurallarını farklı şekillerde uygulamaktadır. Gideceğiniz ülkenin transit geçiş vize şartlarına dikkat etmelisiniz. Transit vizesi olmadığı halde uçuş yapmak isteyen kişiler hava yolu personeli tarafından uçağa alınmazlar. Bu nedenle mutlaka transit geçiş izni alınmalıdır. Transit geçiş izni olmaksızın uçuş yapanlar o ülke polisi tarafından cezaya çarptırılır ve sınır dışı edilirler. Mağduriyet yaşamamak için mutlaka gerekli olan izinlerin hazırlanması gerekmektedir.

Hangi Ülkeler İçin Transit Vize Almalıyım?

Transit vize isteyen popüler ülkeler arasında İngiltere, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, Çin, İsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler bulunmaktadır. Transit vizenin diğer vize türleri gibi bir başvuru sürecine tabi olduğunu akılda bulundurmak gerekir, bu nedenle transit vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden önce makul bir süre içinde başlatmalısınız. Transit vize başvurunuz kapsamında hazırlayacağınız evraklar, transit vize başvurusunda bulunacağınız ülkeye ve çalışma durumunuza göre değişecektir. Ancak her ülkenin istediği evraklar arasında vize talep dilekçesi, gelir durumunuzu gösteren belge, pasaportunuz ve seyahat edeceğiniz ülke için satın aldığınız veya rezervasyon yaptırdığınız uçak bileti gibi belgeler yer almaktadır.

Transit Vize Hakkında Önemli Detaylar

Transit geçiş vize başvurusu için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu vizeyi çıkartmak isteyenler gerekli olan bütün evrakları hazırlayarak konsolosluğa vermeleri gerekmektedir. Hazırlanacak olan belgelerin arasında transit vize talep dilekçesi olması gerekmektedir. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra vizenin tek yönlü mü yoksa çift yönlü mü olması gerektiğini konsolosluk görevlileri belirler ve vizeyi ona göre düzenlerler. Bu konu hakkında yolcunun bir şey yapmasına gerek yoktur. Yolcunun dikkat etmesi gereken tek nokta, uçakların aktarma yerlerini ve ne kadar süre bekleme yapacaklarını doğru ve eksiksiz olarak bildirmektir.

Yurt dışı seyahatleriniz için vize konusunda profesyonel destek almak ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.