BLOG

Aile Birleşimi Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Yurt dışına seyahat etmenin bir çok yolu bulunmaktadır. Ziyaretçiler, kendilerine uygun vize türünü seçerek gitmek istedikleri ülkeye gidebilirler. Vize türleri seyahat amacına ve mali durumlara göre çeşitlilik göstermektedir. Eğer siz yurt dışına dil ya da üniversite eğitimi için gidecekseniz, başvurmanız gereken vize türü eğitim vizesidir. Ya da eğer bir işveren olarak yabancı bir ülkede fuara katılacaksanız, ticari vize ile ilgili ülkeye gidebilirsiniz. Çalışma vizesi, iş arama vizesi, şoför vizesi, başvurabileceğiniz vize türlerinden yalnızca bir kaçıdır. Bu yazımızda ise aile birleşimi vizesini ve geçerlilik süresini sizler için inceledik.

Aile Birleşimi Vizesine Dair Çeşitli Bilgiler

Aile birleşimi vizesi bir anlamda evlilik vizesi demektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir birey olarak, yabancı uyruklu bir kişi ile evlilik yolu üzerinden diğer eşin bulunduğu ülkeye göç etmek istiyorsanız, başvuruda bulunmanız gereken vize türü aile birleşimi vizesidir. Vizenin halk dilindeki adı ise evlilik vizesi ya da nikah vizesidir. Özellikle Fransa'da bu vize türüne Fransız nikahı da denmektedir.

Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmak için yabancı uyruklu bir kişi ile T.C vatandaşı olarak ilgili ülkeye göç etmeniz gerekmektedir. Yani örneğin, eğer İngiliz vatandaşı biri ile evlilik yolu ile İngiltere'ye taşınacaksanız ve bu sırada hala Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz, İngiltere aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi oturum hakkı tanıdığından dolayı uzun süreli vize türüne girmektedir. Ve bu özelliğinden dolayı da D tipi bir vizedir. Uzun süreli D tipi vizeler turistik vize gibi olan vize türlerinden son derece daha karmaşık prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla bu süreçte oldukça titiz davranmakta fayda var. Bugün artık konsolosluklar dahi, her türlü vize işlemleri için profesyonel bir yardım almanın gerekliliğinden bahsetmektedir.

Aile Birleşimi Vizesinin Geçerlilik Süreci

Vizelerin geçerlilik süreci ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Çünkü her ülkenin kendine dair bir prosedürü bulunmaktadır. Ancak özellikle aile birleşimi vizesi gibi uzun süreli vize türlerinin geçerlilik süreci 3 ila 6 ay arasında değişkenlik göstermektedir. Aile birleşimi gidilen ülkeye oturum hakkı da tanıdığı için son derece önemli bir vize türüdür diyebiliriz.

Başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşmeniz yararınıza olacaktır. Online iletişim formundan bize ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.