BLOG

Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Hazırlamanız Gereken Evraklar

A -A +
Almanya Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Hazırlamanız Gereken Evraklar

Özellikle son yıllardaki yoğun göç hareketleriyle kalabalık bir Türk nüfusunu bünyesinde barındıran Almanya, her yıl aile-akraba ziyaretinde bulunmak isteyenler tarafından sık seyahat edilen ülkelerden biridir. Schengen Birliği’nin kurucuları arasında bulunan Almanya, bu kapsamda umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarına vize uygular. Aile birleşimi, eğitim vizesi (öğrenci vizesi), çalışma izni veya oturma izni gerektiren durumlarda ise diğer pasaport sahipleri (diplomatik, hizmete özel vs.) de Almanya Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Ancak bu pasaport sahipleri 90 günü aşmayan kısa süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Peki Almanya akraba ve arkadaş ziyareti vizesi için hangi evrakların hazırlanması gerekmektedir?

Almanya Akraba - Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

Aile birleşimi vizesi, vize türlerinden çok daha karmaşık ve uzun bir sürece tabidir. Diğer vize türleriyle karşılaştırıldığında başvuru yapanlardan çok daha fazla evrak istenmekte, mülakat ve dil yeterliliği gibi konular devreye girmektedir. Bu evraklar Alman Konsolosluğu, Göç Bürosu ve Yabancılar Polisi tarafından incelenmekte, nihai kararı elbette ilgili Alman makamları vermektedir. Ancak bu noktada başvuru yapanların bilmesi gereken birkaç önemli hususu hatırlatmak gerekir. Aile birleşimi başvurusunda evrak takibi hayati önem taşımaktadır. Yanlış veya eksik gönderilen evraklar başvurunun reddedilmesiyle sonuçlanabilir; çok fazla sayıda başvuruyla ilgilenen Alman makamları bu konuda çok katı bir tutum içine girebilmektedir. Bir kez reddedilen başvuruların tekrar kabul edilmesi zor olabileceği gibi bu durum sizi daha zor bir süreçle karşı karşıya bırakmaktadır, zira ikinci başvuru birinci başvurunun ret gerekçesine göre değerlendirildiğinden sonraki başvurunuz daha olumsuz bir hale gelmektedir. Ne yazık ki konsolosluklar reddedilen başvuruları diğer başvurularla aynı şekilde ele almamaktadır.

Vize Reddi İçin Tekrar Başvuru Yapabilir miyim?

Ancak Almanya vize başvurunuz reddedildiyse, tekrar başvuru yolu açıktır! Bunun için öncelikle başvurunuzun hangi nedenlerle reddedildiğini doğru tespit etmek ve buna uygun bir strateji geliştirmek son derece önemlidir. Vizeniz çok farklı nedenlerle reddedilmiş olabilir.

Almanya vizesi almak ve eğer vize reddi ile karşılaştıysanız tekrar başvuru yapmak için profesyonel bir yardım almak sizin lehinize olan bir durumdur. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımızla görüşebilir ve maddi-manevi tüm kayıplarınızın önüne geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.