BLOG

Almanya'da Adım Adım İş Bulma Rehberi

A -A +
Almanya'da Adım Adım İş Bulma Rehberi

Dünyanın dördüncü büyük ekonomisi ve AB'nin kurucu ortak üyesi olan Almanya; iş fırsatı yakalamak isteyenler için oldukça ideal ülkelerin başında gelmektedir. Gerek siyasi yapısı, gerek sosyal ve ekonomik gücü ve gerek Avrupa Birliği'ndeki konumu ile ülke, iş anlamında bir çok fırsatı da bünyesinde barındırmaktadır. Elbette Almanya'ya bir çok açıdan gitmek mümkündür ancak özellikle ülkemiz vatandaşları çalışmak ve yaşamak için burayı tercih etmektedir diyebiliriz.

Peki diyelim ki Almanya'ya gitmeye ve çalışmaya karar verdiniz. Elbette iş sadece karar vermekle olmuyor. Vize süreci, iş arama süreci ve sonraki süreçler kişilerin merak konusudur. Bu bağlamda ülkeye iş aramaya veya çalışmaya gitmeden önce kısa bir araştırma yapmakta ve bilgi edinmekte fayda var diyebiliriz. Peki bu süreçler nasıl gerçekleşmektedir? Özellikle vize süreci nasıl işlemektedir? Almanya hemen çalışma vizesi veriyor mu? Gelin hep beraber bu konulara bir göz atalım.

Adım Adım İş Bulma Rehberi İle Almanya

Geçtiğimiz günlerde Almanya, nitelikli iş gücünü artırmayı hedefleyen bir yasayı yürürlüğe sundu. Almanya Göç Yasası adı verilen bu yasa ile Avrupa Birliği dışındaki kişiler Almanya'ya çalışmak için başvuruda bulunabilirler. 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2021’e kadar devam edecek olan Almanya Göç Yasası ile ülkede iş arayabilir ve bu bağlamda kendinize burada bir çalışma fırsatı yaratabilirsiniz. Bu süreçte eğer kabul edilirseniz ülke size iş arama vizesi vermektedir. Ve yine eğer burada bir iş bulup çalışmaya başlarsanız bu süreçte de Almanya çalışma vizesine başvuruda bulunmanız gerekecektir.

Almanya çalışma vizesi, Almanya’da faaliyet gösteren bir firmada ya da şirkette çalışabilmek ve bu ülkede oturma izni kazanabilmek için başvurulan uzun süreli bir vize türüdür. Almanya’da bir firmayla anlaşıp iş sözleşmesi yaptıktan sonra bu vizeye başvurmanız gerekmektedir. Ancak başvurmadan önce Almanya’nın bu vize türü için sıkı ve titiz kurallar uyguladığını, bu sebeple sürecin tüm ayrıntılarının tam ve eksiksiz yürütülmesi gerektiğini unutmamalısınız. Ayrıca burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise Almanya vize türlerinin Schengen kapsamında veriliyor oluşudur. Yani siz hangi amaçla ülkeyi ziyaret etmek isterseniz isteyin başvurudan önce Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Almanya Göç Yasası ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve vize süreci hakkında aklınıza takılan soruların cevaplarını en doğru şekilde alabilmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımızdan bizlere mesaj atabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.