BLOG

Birden Fazla Ülkeyi Ziyaret Edecekseniz Hangi Ülkeye Vize Başvurusu Yapmanız Gerekir?

A -A +
Birden Fazla Ülkeyi Ziyaret Edecekseniz Hangi Ülkeye Vize Başvurusu Yapmanız Gerekir?

Diyelim ki seyahat etmeyi çok seven ve birden fazla ülke ve yeri görmekten müthiş keyif alan bir gezginsiniz. Ya da iş seyahatiniz için gittiğiniz ülke harici başka yerler de keşfetmek ve harika anılar biriktirmek istiyorsunuz ancak bunu tek bir vize ile gerçekleştirmek niyetindesiniz. Schengen vizesi ile tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmanız mümkün!

Schengen vizesi, 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş çıkış yapma izni veren bir vize türüdür. Ve özellikle gezginler tarafından fazlasıyla tercih edilir. İsmini ise 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından almıştır. Son derece önemli olan bu vize türünün, titiz detayları ve prosedürleri bulunmaktadır.

Schengen Vizesi Ülkeleri Hangisidir?

Bu son derece önemli vize türü Avrupa’da bulunan 26 ülkeyi ziyaret etmenize olanak sağlamaktadır. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İtalya, İzlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dır. AB’ye üye olan pek çok ülkeye seyahat imkanı sağlayan Schengen vizesi sayesinde bu ülkelere vizesiz bir şekilde giriş yaparak tatilinizin ve seyahatinizin tadını dolayısa çıkartabilirsiniz.

Schengen vizesi son derece önemli bir vize türüdür. Bu yüzden evraklarınız tam ve eksiksiz olmalıdır. Pasaportunuz, vize talep formunuz, biyometrik fotoğrafınız, seyahat sağlık sigortanız, biletiniz ve otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz, konsolosluğa yazacağınız dilekçeniz tüm prosedürlere uygun ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Gideceğiniz ülkelerde bir yakınınız varsa vize başvuru sürecine davetiye seçeneğini de eklemeniz sizin için olumlu olacaktır. Bu saydığımız evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanıp konsolosluğa sunulması oldukça önemlidir. Eğer eksik bir belge ile başvurursanız vize reddiniz kaçınılmaz olacaktır.

Titiz prosedürler ve detaylar içeren Schengen vizesi hakkında çok daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da  iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına uzman vize danışmanlarımız her türlü vize konusunda size profesyonel desteği ile yardımcı olacaklardır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.