BLOG

Çalışma Vizesi İçin Dil Şartı Var mıdır?

A -A +
Çalışma Vizesi İçin Dil Şartı Var mıdır?

Çalışma vizesi, yabancı bir ülkede bulunan bir firmadan iş teklifi aldığınızda o ülkeye yaşamak ve çalışmak için gidebilmek amacı ile başvurmanız gereken vizenin ismidir. Bir diğer adı çalışma izni vizesi olan bu vize türü uzun süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Dolayısıyla süreç ve istenen belgeler son derece karmaşık prosedürlere sahiptir. Bu noktada yapılacak en büyük hamle, profesyonel bir yardım almaktır. Bugün artık konsolosluklar dahi profesyonel bir yardım almanın gerekliliğini vurgulamaktadır. Yapacağınız en ufak bir hata vize reddine sebep olduğundan dolayı, maddi ve manevi kayıplar da yaşamanız mümkündür. Peki, bir çok karmaşık süreci bünyesinde barındıran çalışma vizesi için dil şartı gerekli midir?

Çalışma Vizesi İçin Dil Şartı

Her ülkenin kendine ait bir vize prosedürü bulunmaktadır. Vizeler kendi içlerinde bile çeşitli prosedürlere ayrılabilmektedir. Örneğin turistik bir vize almanız gerektiği sırada dil şartı aranmazken, çalışma izni vizesi için dil şartı aranmaktadır. Konsolosluklar, vize mülakatında yabancı dil seviyenizi yeterli görürse sınav belgesi istemeyebilir. Aksi takdirde yeterli düzeyde yabancı dil bildiğinizi ilgili sınavlarla kanıtlamanız gerekecektir. Dil seviyeniz en az A1 seviyesinde olmalıdır ancak bu da yine ülkeden ülkeye göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgiyi uzman vize danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Çalışma Vizesi İle İlgili Diğer Detaylar

Çalışma vizesi ile ilgili bir kaç önemli adım bulunmaktadır. Anlaştığınız şirketin sizinle ilgili gerekli bütün evrakları, gideceğiniz ülkedeki resmi makamlara onaylatıp Türkiye’ye göndermesi, bu vize başvurularının en önemli adımlarından biridir. Şirketin ve sizin gerekli tüm şartları sağlamanız halinde süreç 2-8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Fakat onaylanmaması ihtimali de her zaman söz konusudur, zira bu konuda takdir yetkisi tamamen konsolosluklara ve diğer yetkili makamlara ait olacaktır.

Çalışma vizesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca koronavirüs sonrası yaşanacak vize randevularındaki yığılmaların önüne geçmek adına ücretsiz vize takip sistemimize kayıt olabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.