BLOG

Çalışma Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

A -A +
Çalışma Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Yabancı bir ülkede bulunan bir firmada iş bulduysanız veya belirli bir süre çalışmak için orada ikamet etmeniz gerekiyorsa, başvuracağınız vize türü çalışma vizesidir. Çalışma vizesi, oturma ve çalışma izni sağlayan uzun süreli bir vize türü olup D tipi vize kategorisindedir. Bu nedenle, kısa süreli (turistik, ticari, aile-arkadaş ziyareti vb.) vize türlerinden daha farklı bir prosedüre ve başvuru sürecine tabidir. D tipi vize türü, gittiğiniz ülkede 90 günden daha fazla kalma izni verdiğinden dolayı önemli bir vize türüdür. Kısa süreli vize türlerinin kategorisi ise C tipi vizedir. Peki çalışma vizesine kimler başvuruda bulunabilir?

Çalışma vizesine başvuruda bulunmanız için gidilecek ülkede mutlaka bir iş bulmanız şarttır. Bir diğer deyişle eğer siz ülkeye gitmeden halihazırda bir iş bulamadıysanız ya da herhangi bir iş sözleşmesi imzalamadıysanız, bu vizeye başvuruda bulunmanız mümkün değildir. Ayrıca bu vizeye başvuruda bulunacak olan kişilerin, Türkiye'de halihazırda bir işte çalışıyor olması gerekmektedir. Yani işsiz biriyseniz ya da mesleki bir yeterliliğiniz yoksa, çalışma vizesine başvuruda bulunamazsınız. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanır.

Çalışma Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Çalışma vizesi, tıpkı aile birleşimi vizesi gibi oturum izni sağladığından dolayı, istenilen belgeler ve evraklar da son derece titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Süreç detaylı bir süreç olduğundan dolayı bu konuda profesyonel bir yardım almak son derece yararınıza olacaktır. Hatalı ve eksik belgelerle yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimalinin bulunmadığını, başvuru reddedildiği takdirde bu süreçte ödenen ücretlerin iadesinin mümkün olmayacağını hatırlatmak isteriz. Ayrıca her ülkenin kendine göre bir vize prosedürü bulunmaktadır. Örneğin; Almanya'nın çalışma vizesi prosedürleri ile İngiltere'nin vize prosedürleri farklılık gösterebilmektedir. Tüm bu süreci sizin adınıza yürütecek profesyonel bir ekip ile birlikte, vize başvurunuzu planlamak, bugün artık tüm konsolosluklar tarafından dahi önerilmektedir. Zira yapılacak en ufak bir hata vize reddine sebep olmakta ve maddi ve manevi kayıplar yaşatmaktadır.

Tüm vize başvurularınız için TÜRSAB A statüsünde olan acentemize güvenebilirsiniz. Yıllardır sürdürdüğümüz vize çalışmalarımız ile on binlerce vizenin olumlu bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olduk. Uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek ve bilgi almak için bize online iletişim hattından yazabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.