BLOG

İngiltere Vizesi Süreci ve Ücretleri

A -A +
İngiltere Vizesi Süreci ve Ücretleri

Tarihi, güçlü ekonomisi, köklü geçmişi ve kültürü ile en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alan İngiltere; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Schengen vizesinden ayrı bir sürece tabi tutulan İngiltere vizesi bu bağlamda oldukça titiz detaylar içermektedir. Başvuran kişilerin aklına takılan konulardan biri de vizenin alım sürecinin zor olup olmadığıdır. Elbette siyasi yapısı ve ülkenin kendi prosedürleri açısından vize süreçleri detaylı uygulamalar içermektedir ancak İngiltere vize işlemleri sanıldığı kadar zor değildir.

İngiltere Vizesi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyim?

İngiltere vizesi başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, maddi durumunuzu ayrıntılarıyla belgelemeniz gerektiğidir. İngiliz Konsolosluğu, başvuru sahiplerinin maddi durumunu ayrıntılı bir şekilde incelemektedir. Banka hesabınızda yüksek meblağların bulunması elbette avantaj teşkil edecektir. Ancak burada hassas bir nokta vardır: Hesabınızda bulunan meblağ aniden ve tek seferde yatırılmış olmamalı, hesap hareketleriniz şeffaf olmalıdır. İngiltere, şeffaflığa büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir.

İngiltere vize başvurusu için öncelikle sizden talep edilen formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra sıra vize ücretini ödemeye geliyor. Randevu aldığınıza ve ücreti yatırdığınıza dair belgelerin çıktısını alıp dosyanıza eklemeyi unutmayın. İngiltere, vize başvuru işlemlerini doğrudan konsolosluk üzerinden değil yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden kabul etmektedir. Başvurular genellikler 14 ila 21 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluk tarafından talep edilen meblağı ödemeniz koşuluyla vize işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz; bu seçeneğe ekspres vize denmektedir.

İngiltere Vize Reddi Süreci

Her ülke, vize başvurularını değerlendirirken, başvuru sahiplerinin vize geçerlilik süresinden sonra ülkelerine döneceklerine ve seyahatleri esnasında herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturmayacakları kanaatine varmak ister. Bunun için de gelir durumu, çalışma veya eğitim durumunu gösteren belgeler, kayıtlı ruhsat ve tapular, ayrıntılı kimlik bilgileri gibi belgeler başvuru sahiplerinden talep edilmektedir. Reddedilen İngiltere vize başvuruları genellikle yukarıda bahsettiğimiz kanaati destekleyen belgelerin sunulmaması veya başvuru sahibinin herhangi bir güvenlik tehdidi oluşturma şüphesinin bulunduğu durumlarda reddedilmektedir. Reddedilen başvurularda vize ücretleri iade edilmemekte, iptal olan seyahat planları ve yapılan ek masraflar da eklendiğinde başvuru sahipleri pek çok maddi ve manevi kayıpla yüz yüze kalmaktadır.

İngiltere'ye sorunsuz bir şekilde gitmek ya da reddedilen vizenize tekrar başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek ihtiyacınız olan profesyonel desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.