BLOG

Kanada'ya Göçmenlik Başvurusu İçin Yapılması Gerekenler

A -A +
Kanada'ya Göçmenlik Başvurusu İçin Yapılması Gerekenler

Refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Kanada, bugün pek çok turisti ağırladığı gibi pek çok göçmeni de bünyesinde barındırmaktadır. Britanya ve Fransa’dan gelen göçmenlerle kurulan Kanada, dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ikinci ülkesi olup toprak büyüklüğü açısından da en büyük dördüncü ülkesidir. Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ile sınır komşusu olup sosyal ve ekonomik açıdan benzerlik göstermektedir.

Yaklaşık 40.000 Türk’ün ikamet ettiği Kanada, Türkiye vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Türkiye vatandaşlarının Kanada ziyaretleri çoğunlukla akraba-aile ziyaretleri, turistik ve eğitim amaçlıdır. 2017 yılında ülkemizden yaklaşık 17 bin 932 kişi Kanada’yı ziyaret etmiştir. Peki Kanada'ya göçmenlik başvurusu için yapılması gerekenler nelerdir? Nasıl bir yol izlenmelidir?

Adım Adım Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada yürüttüğü göç politikası sebebiyle her yıl binlerce insana vatandaşlık hakkı vermektedir. Refah seviyesinin güçlü oluşu ve dünyanın önemli ülkelerinden biri olmasından dolayı bu hakkı tanıdığı insanlarda belirli kriterler aramaktadır. Bir puanlama sistemi geliştiren Kanada; bu sisteme göre eğitim durumunuz, mesleğiniz, yaşınız, Kanada’da yaşayan akrabanızın olup olmaması kriterlerini değerlendirerek sizi bir takım seviyelere tabi tutmaktadır. Eğer bu puan skalasında yüksek derecede bir puan alırsanız, göçmenlik başvurunuz da buna göre olumlu bir şekilde değerlendirilmektedir.

Kanada göçmenlik başvurusundaki önemli kriterlerden biri dil yeterliliğinizdir. İngilizce veya Fransızca dil yeterliliğiniz size yüksek bir puan getirmektedir. İki lisandan en az birini ana diliniz gibi konuşmanız durumunda 16 puan, orta derece bilmeniz durumunda 12 puan alıyorsunuz. Dil yeterliliğiniz olmadığında Kanada göçmenlik başvurunuz kolay kolay onaylanmıyor desek yanlış olmaz. Oradaki ortama en kısa sürede adapte olmanızı hedefleyen Kanada sistemi, dil bilmemeniz halinde adapte olabileceğinize inanmadığı için başvurunuza sıcak bakmamaktadır. Burada size verebileceğimiz en önemli tavsiye, Kanada'da bulunan bir dil okuluna kayıt yaptırmanızdır. Bu sayede İngilizce ya da Fransızca'yı çok daha kısa sürede öğrenebilir ve Kanada Hükümeti'ni bu konuda daha fazla ikna edebilirsiniz.

Göçmenlik başvurusu hakkında daha fazla bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.