BLOG

Schengen Ülkeleri Vize Sonuçlanma Süreci ve Ücretleri Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Schengen Ülkeleri Vize Sonuçlanma Süreci ve Ücretleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Schengen vizesi Avrupa'da bulunan pek çok ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmaya imkan sağlayan önemli bir izin belgesidir. 26 ülkeyi kapsayan Schengen vizesine yapacağınız başvuruda bazı kategoriler vardır ve bu kategorilerden hangisine başvuru yapacağınızı  seyahat amacınız ve mesleğiniz belirlemektedir. Tek girişli ve çok girişli olarak alabildiğiniz Schengen vizesinde önemli olan evraklarınızı doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamanız ve doğru kategoriden başvuru yapmanızdır.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 günde 90 güne kadar olan konaklamalı seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftır. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlar ise kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin Schengen bölgesine dahil ülkelerden birine seyahat edeceklerinde vizeye tabi tutulurlar.

Schengen Vizesi Prosedürleri

Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir, bu değişiklikleri takip edememek veya gözünüzden bir şeyin kaçması başvuruda yetersiz evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem manevi kayıplar yaşatabilmektedir. Örneğin 2014 yılında yürürlüğe giren yeni bir prosedür bulunmaktadır, Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan veya daha öncesinde parmak izi ibrazında bulunmamış kişiler, şirketler aracılığıyla da başvuru yapmış olsalar da konsolosluktan randevu alarak gitmeleri ve parmak izlerini vermeleri gerekmektedir. Schengen prosedürlerini eksiksiz yerine getirmek ve doğru evraklar sunmak vize onayı almanız için oldukça önemlidir. Dolayısıyla profesyonel bir destek alarak reddedilme riskinizi en aza düşürmeniz sizi hem maddi hem manevi hem de zaman kaybından koruyacaktır.

Son olarak, Schengen vize başvurusu için en önemli noktalardan biri başvuru formunuzu doğru ve eksiksiz doldurmanızdır. Konsolosluk görevlilerinin zihninde seyahat amacınıza dair ne kadar az soru işareti bırakırsanız vizenizin onaylanması o kadar kolay ve kısa sürede olur. Örneğin turistik vize işlemleriniz için gitmeyi planladığınız yerleri belirtebilir, varsa bununla ilgili rezervasyonlarınızı gösterebilirsiniz.

Vize ücretleri 2020 itibari ile bir miktar değişmiştir. Ücretler hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.