BLOG

Schengen Vize Ücretleri Ne Kadar?

A -A +
Schengen Vize Ücretleri Ne Kadar?

Schengen vizesi, özellikle gezginlerin sıklıkla tercih ettiği ve başvurduğu bir vize türüdür. Avrupa'da toplamda 26 ülkeye serbest giriş izni verdiğinden dolayı, özel bir izin belgesidir demek yanlış olmayacaktır. Bu vize türü, son derece titiz prosedürleri de bünyesinde barındırmaktadır. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olabilir. Bunun için mutlaka profesyonel bir destek almalısınız. Peki Schengen vize ücretleri ne kadardır? Başvuru ayrıntıları nelerdir?

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen Anlaşması, 1985 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu bünyesindeki beş ülke arasında imzalanmış, bu anlaşma ile sınırlarda gümrük ve polis kontrolleri kaldırılmıştır. İmzalandığı tarihten itibaren günümüze kadar toplam 26 ülke dahil olmuştur. Büyük çoğunluğu Avrupa Birliği’ne üye olan bu ülkeler arasında tüm geçişler serbesttir. Avrupa’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da Schengen vizesine başvuru yapmaktadır. Schengen vizesi alanlar, vize geçerlilik süresine göre istedikleri tüm Schengen ülkelerine gidebilmektedir. 

Hangi Ülkelere Serbest Giriş Yapabilirim?

Bu vize türü ile Avrupa'da bulunan bir çok ülkeye giriş yapabilirsiniz. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’dir. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma kapsamında ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır.

Vize Ücreti Ne Kadardır?

Schengen vizesine sahip olmak size pek çok avantaj sağlar. Tek bir vize ile dilediğiniz ülkeye seyahat edebilir, Avrupa’da özgürce dolaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. Almanya, Fransa, Yunanistan, Polonya gibi pek çok Avrupa ülkesi bu anlaşmaya taraf olan ülkelerdendir. Ülkeler arasında serbestçe dolaşmanıza ve Avrupa’nın pek çok yerini rahatlıkla keşfetmenize olanak sağlayan Schengen vizesine sahip olmak için izlemeniz gereken pek çok adım vardır. Bu değerli vizenin ücreti ise 180 €'dur.

Detaylı ve iyi planlanması gereken bir başvuru prosedürüne sahip olan Schengen vizesini almak süreç doğru yönetildiği takdirde çok da zor değildir. Gerekli formların ve evrakların eksiksiz ve doğru biçimde hazırlanması ve başvuru tarihinin doğru ayarlanması seyahat planınızı aksatmamak için çok önemlidir.  Uzman vize danışmanlarımız ile görüşerek sürecinizi en doğru şekilde başlatabilirsiniz. Bize ulaşmak için online iletişim formunu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Vize danışmanlarımız en kısa sürede sizlere geri dönüş sağlayacaktır.    

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.