BLOG

Schengen Vizesi Ve Sunduğu Ayrıcalıklar

A -A +
Schengen Vizesi Ve Sunduğu Ayrıcalıklar

Avrupa'da bulunan ve birden fazla ülkeyi serbest bir şekilde dolaşma imkanı tanıyan Schengen vizesi, önemli bir izin belgesidir. Eğer bir gezgin  ya da yurt dışı seyahatinden oldukça keyif alan biri iseniz Schengen vizesinin sunduğu ayrıcalıklar tam size göredir diyebiliriz.

Schengen vizesine sahip olmak size pek çok avantaj sağlar. Tek bir vize ile dilediğiniz ülkeye seyahat edebilir, Avrupa’da özgürce dolaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. Almanya, Fransa, Yunanistan, Polonya gibi pek çok Avrupa ülkesi bu anlaşmaya taraf olan ülkelerdendir. Ülkeler arasında serbestçe dolaşmanıza ve Avrupa’nın pek çok yerini rahatlıkla keşfetmenize olanak sağlayan Schengen vizesine sahip olmak için izlemeniz gereken pek çok adım vardır. Anlaşmaya tabii olan ülkelerin uyguladıkları vize prosedürleri çoğu kişinin gözünü korkutmakta hatta bazen seyahat planlarını vize istemeyen ülkeler doğrultusunda değiştirmeye kadar götürmektedir. Ancak profesyonel bir süreç yönetimiyle bunların hiçbirine gerek kalmadan vizenizi kolaylıkla alabilirsiniz.

Schengen Vizesine Başvuru Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan bahsedecek olursak bunların başında doğru ülkeye ve doğru vize türüne başvuru yapmak gerekir. Bir diğer önemli konu; eğer çalışmıyor ya da öğrenciyseniz seyahat masraflarınızı karşılayabileceğinizi ispat edecek belgelerinizin tam olması durumudur. Bir iş yerinde çalışıyorsanız maaş bordrolarınız, banka hesaplarınızın dökümü, çalışmıyorsanız seyahatinize sponsor olacak kişilerin ilgili evraklarının eksiksiz biçimde sunulması gerekir. Çalışmayan kişilerin vize almasının mümkün olmadığı gibi bir inanış söz konusu olsa da bu doğru değildir. Seyahat masraflarınızı karşılanacağını ispat ettiğiniz takdirde vize almamanız için hiçbir sebep yoktur. Yine de düzenli bir işte çalışıyor ya da öğrenci olmanız ülkeye geri döneceğiniz konusunda ikna edici olduğundan bir avantaj teşkil eder. Ülkeler arası serbest geçiş sağlasa dahi başvuracağınız ve giriş yapacağınız ülke vize kabulü için önemlidir. Detaylı ve iyi planlanması gereken bir başvuru prosedürüne sahip olan Schengen vizesini almak süreç doğru yönetildiği takdirde çok da zor değildir. Gerekli formların ve evrakların eksiksiz ve doğru biçimde hazırlanması ve başvuru tarihinin doğru ayarlanması seyahat planınızı aksatmamak için çok önemlidir.       

Vize başvurusunda bulunmak ve vize sürecinizi doğru bir şekilde gerçekleştirmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.