BLOG

Schengen Vizesi ile Ulusal Vize Arasındaki Farklar Nelerdir?

A -A +
Schengen Vizesi ile Ulusal Vize Arasındaki Farklar Nelerdir?

Vize türleri çeşitlilik gösteren bir durumdur diyebiliriz. Seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişen vize türleri arasında belli başlı bazı farklar bulunmaktadır. Dolayısıyla sizden istenen belgeler ve başvuru süreçleri de buna paralel olarak değişkenlik göstermektedir. Peki çok önemli iki belge olan Schengen vizesi ve ulusal vize arasındaki farklar nelerdir? Nasıl bir işleyişleri vardır?

Schengen Vizesi Ve Ulusal Vize

Bir ülkeden uzun süre oturum izni ve hakkı  almanızı sağlayan vize türü ulusal vizedir. Oturum izni önemli bir izin türü olduğu için bu vize türü oldukça titiz detaylar içermektedir. Ülkeler ve konsolosluklar güvenlik sebebinden dolayı, başvuru sahiplerinin dosyalarını turistik vize başvurularına göre çok daha detaylı incelemektedir. Dolayısıyla bu vize türü turistik vize türlerine göre çok daha fazla hassas prosedürler içermektedir. Tüm vize türlerinde olduğu gibi, ulusal vize türüne başvuru yapacak kişilerin de gidecekleri ülkeye ve mali durumlarına göre hazırlayacakları belgeler farklılık gösterecektir. Hepsinden de önce, bu vize türüne başvuru yapacak kişilerin vize başvuru formu doldurması gerekmektedir.

Schengen vizesi ise hem prosedür gereği hem de formatı gereği ulusal vizeden farklı bir izin belgesidir. Schengen vizesi, Schengen Birliği’ne taraf olan Avrupa ülkelerinin uyguladıkları ortak vize protokolünün genel adıdır. Schengen Birliği’ne taraf olan ülkelerin pek çoğu Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte Norveç, İsviçre ve İzlanda, AB üyesi olmamalarına rağmen özel bir protokolle Schengen Birliği’ne üye olmuşlardır. Schengen Birliği, şu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlar: Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç. Bu belgenin bir diğer ismi ise çok girişli Schengen vizesidir.

Başvurularım Ne Zaman Sonuçlanır?

Ulusal vize başvurusu, formatından gereği daha hassas bir izin belgesi olduğundan dolayı ne yazık ki hemen sonuçlanmayabilir. Schengen vizesinin onaylanma süresi ise ülkeden ülkeye değişecektir. Schengen ülkelerinin uyguladıkları prosedürler birbirine benzer olmakla birlikte konsoloslukların çalışma sistemlerindeki farklılıktan veya yoğunluktan dolayı bu süreler değişebilir. Schengen vize başvurularının sonuçlanma süresi genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir.

Vize ile ilgili aklınıza takılacak herhangi bir sorunun cevabını en sağlıklı şekilde almak ve vize başvurusu yapmak için deneyimli kadromuz ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde yüz yüze görüşerek daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.