BLOG

Almanya D Tipi Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Almanya D Tipi Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya, Avrupa Birliği dahilinde olduğundan dolayı, Schengen protokolüne dahil olan bir ülkedir. Schengen protokolü, tek bir vize ile AB dahilindeki pek çok ülkeyi dolaşmanıza imkan tanıyan uluslararası bir vize protokolüdür. Şayet bir Schengen vizesi sahibiyseniz bu vizeyi aldığınız ülkeyi ziyaret ettikten sonra başka bir vizeye ihtiyaç olmadan Almanya’ya geçmeniz mümkündür. Başka bir deyişle; vize prosedürleri fazlasıyla rahat olan bir AB ülkesinden vize aldıktan sonra, önce o ülkeye gidip daha sonra da Almanya’yı ziyaret edebilirsiniz. Peki Almanya D tipi çalışma vizesi nasıl alınır?

D Tipi Vize Nedir?

Schengen vizeleri, genel hatlarıyla kısa süreli “C tipi” ve uzun süreli “D tipi” Schengen vizeleri olarak ikiye ayrılır. İki vize kategorisi arasındaki sınır, Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatin toplamda 90 günü aşıp aşmamasına göre belirlenir. 90 günü aşan ve bu nedenle oturma veya çalışma izni gerektiren Schengen vizeleri, “D tipi Schengen vizesi” olarak bilinir. D tipi Schengen vizesi, oturma veya çalışma izni gibi ayrıcalıklar sağladığı ve AB vatandaşlığı için önemli bir adım olarak görüldüğünden dolayı, C tipi Schengen vizelerine kıyasla daha titiz incelemelere tabidir.

D tipi Schengen vizeleri, halk arasında “evlilik vizesi” olarak bilinen aile birleşimi vizesi, uzun süreli eğitim vizesi ve çalışma vizesini kapsar. Farklı ülkelerin prosedürleri değişiklik göstermekle birlikte bazı ortak noktalardan bahsetmek mümkündür. D tipi Schengen vize başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vize başvuru evraklarınızın doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmasıdır. Eğer aile birleşimi vizesine başvuruyorsanız sizin ve eşinizin kimlik, vatandaşlık, gelir düzeyi ve çalışma durumunu gösteren belgeler ve formların doğru ve profesyonel bir anlayışla hazırlanması son derece önemlidir. Schengen D tipi vizelerinin değerlendirme süreci diğer vizelere nazaran daha uzun sürdüğü için evrak ve belgelerle ilgili hatalar sürecin haddinden fazla uzamasına, ekstra masraflara ve hatta reddedilmesine neden olacağından dolayı bu sürece azami özen gösterilmelidir.

Tüm bunların yanında Almanya vizeniz için elbette bir profesyonel yardım işinizi son derece kolaylaştıracaktır. Vize süreçlerinin sıkıcı ve uzun prosedürlerinden sizi kurtaracak olan bu profesyonel yardım ile vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.