BLOG

Belçika'da Çalışmak ya da İş Kurmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

A -A +
Belçika'da Çalışmak ya da İş Kurmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Batı Avrupa’nın küçük bir ülkesi olan Belçika; ticaret, tarım, kentleşme, ulaşım ve sanayi konularında gelişmiş yoğun nüfuslu bir ülkedir. Avrupa Birliği’nin önemli üyelerinden biri olan Belçika; mimarisi, yemek kültürü, modası, doğal güzellikleri ve daha pek çok özelliği ile hem yaşamak için hem de turizm amacıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Belçika, aynı zamanda Avrupa’nın en refah ülkelerinden biridir. Bu sebepten dolayı da yüksek standartlarda yaşam sürmek isteyen pek çok kişinin tercihidir. Ülkenin sahip olduğu refah seviyesi, çalışmak için gelen kişilere yüksek kazançlı kariyerler sunmasının da önünü açmaktadır. Bu sebepten dolayı yurt dışında çalışmak isteyen çok sayıda birey Belçika’yı tercih etmektedir. Peki burada çalışmak ya da iş kurmak için ne yapmak gerekir?

Öncelikle eğer ülkeye çalışmak ya da iş kurmak için gidiyorsanız, Belçika'dan çalışma izni almanız gerekmektedir.  Belçika’dan çalışma izni alabilmenizin anahtarı da bir çalışma vizesidir. Belçika bu vize türü için katı gereklilikler isteyen bir ülkedir diyebiliriz. Bu sebepten dolayı da başvuru sürecindeki tüm ayrıntıların tam olması ve eksiksiz yürütülmeleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Çalışma İzninden Sonraki Süreçler Nelerdir?

Belçika’da çalışacağınız firma ile anlaştıktan sonra, çalışma izni B sertifikası adlı sertifikanın alınması gerekir. Çalışacağınız firma Yabancılar Bürosuna başvuruda bulunarak gerekli formu doldurmalıdır, aynı şekilde sizin de Türkiye’de ilgili formu doldurarak konsolosluğa iletmeniz gerekecektir. Konsolosluk yetkilileri bu formu Belçika’ya iletecek, evraklarınız burada değerlendirildikten sonra çalışma izni B sertifikası çıkarılacaktır. Türkiye’den çalışma izni başvurusu bu sertifika alındıktan sonra yapılmalıdır. Vize başvurusuna iletilerek değerlendirilen evraklar onaylandıktan sonra çalışma vizeniz 3 hafta ila 3 ay içerisinde çıkmış olacaktır.

Yukarıda kısaca özetlediğimiz prosedürlerde hâkim olunması gereken pek çok detay bulunmaktadır. İlgili formların doğru ve eksiksiz bilgilerle doldurulması ve ayrıntılı evrakların doğru formatta ve doğru açıklamalarla hazırlanarak iletilmesi çok önemlidir. Bu nedenle, Belçika çalışma vizesi işlemlerinde profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır.

Siz de Belçika çalışma izni almak ve Belçika vize başvurusunda bulunmak için uzman ekibimizden faydalanabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.