BLOG

Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Genel anlamıyla aile birleşimi vizeleri, uzun süreli vize kategorisinde bulunan ve ilgili ülkenin vatandaşıyla evlilik bağının kurulması üzerine başvuru hakkı kazanılan vizelerdir. Örneğin Almanya’da ikamet eden bir Alman vatandaşıyla evlenen bir Türk vatandaşı, aile birleşimi için Almanya’ya göç etmek istediği takdirde Almanya’dan Schengen aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmak zorundadır. 

Aile birleşimi vizeleri, oturma ve göç izni verdiğinden dolayı son derece karmaşık ve titiz prosedürlere tabidir. Başvuru sahiplerinin kimliği, geçmişi, gelir düzeyi, evlilik bağının niteliği, güvenlik tehdidi oluşturup oluşturmadıkları gibi bir dizi konu büyük bir titizlikle değerlendirilmektedir. Aile birleşimi başvuruları genellikle konsolosluklardan ziyade ilgili ülkelerin göç büroları veya yabancılar polisi birimleri tarafından incelenerek tavsiye kararı verilir. Burada konsolosluklar, ilgili vizenin verilmesi için genellikle yetkili kurumun tavsiyesi üzerine hareket ederler. Bu vize başvuruları çoğu zaman birkaç ay içinde sonuçlanır.

Avrupa ülkelerinin neredeyse tümü Schengen Birliği’ne üye olsa da kısa süreli turistik vize başvuru prosedürlerinde gözlenen benzerliği aile birleşimi prosedürlerinde gözlemek güçtür. Ancak buna rağmen belirli ortak noktalardan söz etmek mümkündür. Aile birleşimi vize başvuruları belli bir mülakat süreci içerdiği için mülakatta takındığınız tavır son derece önemlidir. Mülakat esnasında evlilik bağınızın gerçeğe dayanıp dayanmadığı, gelir durumunuz, gideceğiniz ülkedeki yaşam şartlarınız gibi konularda olumlu bir kanaatin oluşması beklenir. Bu konularda dürüstlük ve şeffaflık çok önemlidir, zira hakkınızda oluşacak olumsuz kanaatler vize başvurunuzun reddiyle sonuçlanabilir. 

Aile birleşimi başvurularında evrak takibi büyük önem taşır. Vize başvuru evraklarının konsolosluğa iletilmesi, konsolosluk tarafından ilgili ülkenin yabancılar bürosuna sevk edilerek geri gönderilmesi, konsoloslukta işleyen nihai işlemler vs. prosedürler genellikle zaman alan ve titizlikle takip edilmesi gereken süreçlerdir. Dolayısıyla, bu noktada profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. 

Aile birleşimi vize başvurunuzu tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Uzman danışmanlarımız, evlilik vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, mülakat sürecinizin sağlıklı ilerleyebilmesi adına en doğru stratejiyi sizin için oluşturarak hızla uygulamaya koyacaktır.

Schengen ülkeleri, Amerika, Kanada, İngiltere ve diğer ülkelerin aile birleşimi prosedürleri hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz tecrübeli danışmanlarımızla irtibata geçerek en güncel ve doğru bilgileri edinebilirsiniz. Aile birleşimi vize başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için hemen iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.