BLOG

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

A -A +
Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Avrupa Birliği’nin en genç üyelerinden olan Romanya, Balkanların kuzeyinde, Karadeniz’e kıyısı bulunan bir Doğu Avrupa ülkesidir. 1 Ocak 2007 tarihinde Avrupa Birliği üyesi olmuş, bu tarihten itibaren hızlı bir dönüşüm geçirmiştir. Sovyetler Birliği’nin yıkılmasının ardından serbest piyasa ekonomisine yönelik politikalar izleyen Romanya, pek çok Avrupa ülkesiyle ticari ilişkiler geliştirmiştir. Özellikle Doğu ve Batı Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahı üzerinde bulunduğundan dolayı, Romanya lojistik gibi sektörler için önem arz eden bir ülkedir. Ayrıca muhteşem doğal güzellikleri, tarihi dokusu, zengin kültürü ve uygun yaşam masraflarıyla yoğun turist çekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da genellikle bu iki amaçla, yani ticari veya turistik amaçlarla Romanya’ya seyahat etmektedir.

Romanya Vize Başvuru Süreci

Romanya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Bu nedenle, umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Romanya vizesi için başvuru yapmak durumundadır. Romanya’dan vize almak isteyenlerin önemli bir bölümü, “Romanya vizesi kaç günde çıkar?” sorusunun yanıtını merak eder. Bu soruya doğru yanıt verebilmek için Romanya Konsolosluğu’nun izlediği prosedürden kısaca bahsetmekte fayda vardır. Romanya Konsolosluğu, vize başvuru sürecinde kendi takdirine bağlı olarak bir randevu vermektedir. Genellikle sabah saatlerinde gerçekleşen bu randevuda vize evrakları teslim edilir ve özel bir durum olmadıkça aynı gün içinde veya ertesi gün vize işlemleri sonuçlandırılır. Özel bir yoğunluğun olduğu durumlarda ise bu süre birkaç gün gecikebilmektedir. Bu nedenle, resmi tatil, bayram gibi özel günleri de dikkate alarak Romanya vize başvurunuz için hazırlık işlemlerinize en az 1 ay önceden başlamanızı öneririz.

Romanya Vizesi İçin Profesyonel Yardım

Romanya vizenizi tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız, Romanya vizenizi almanız için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, bizzat gelmenize gerek kalmadan tüm işlemleri sizin adınıza yürüterek pasaportunuzu dilediğiniz şekilde size teslim edecektir. Ayrıca Romanya seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama, seyahat sağlık sigortası gibi konularda turizm markamız Elmatur’un uzmanlığından ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bize Online Randevu Formu, Canlı Destek hattı veya telefon numaralarımız üzerinden Ankara, İstanbul veya İzmir ofislerimizden ulaşın!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.