BLOG

Almanya’ya Gitmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli?

A -A +
Almanya’ya Gitmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Almanya’ya gitmek mi istiyorsunuz? Avrupa Birliği’nin ve Schengen Topluluğu’nun en büyük ülkesi Almanya, her yıl aile-akraba ziyareti, ticari toplantılar, iş gezileri, fuar katılımı, turistik geziler ve dil eğitimi ya da akademik amaçlarla binlerce kişi tarafından ziyaret edilen popüler ülkelerden biridir. Bunda Almanya’da yaşayan yoğun Türk nüfusunun ve Almanya’nın sağladığı pek çok olanağın payı elbette yadsınamaz. Almanya, AB ve Schengen Topluluğu üyesi olması nedeniyle, ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak yeşil, siyah ve gri pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde vizeden muaftır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise tüm Almanya seyahatleri için vize almak zorundadır.

Almanya Schengen Vize Başvurusu

Yukarıda saydığımız sebeplerden dolayı, Almanya’ya gitmek için Almanya Schengen vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Schengen Almanya başvurusu çeşitli prosedürlere tabi olup vize alabilmeniz için ilgili işlemleri harfiyen yerine getirmeniz ve talep edilen belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamanız büyük önem taşır. Almanya Schengen vize başvurularında en önemli noktalardan biri, seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre başvuracağınız kategorinin doğru belirlenmesidir. Kısa süreli ziyaretler için C tipi Schengen vizesi, oturma izni gerektiren uzun süreli seyahatler (uzun süreli eğitim, çalışma, aile birleşimi) için ise D tipi Schengen vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

Gerekli Olan Belge Ve Evraklar

Başvuracağınız Schengen vize kategorisine karar verdikten sonra sıra, bu kategoriler için gerekli evrakları toplamaya gelir. Bu aşamada sizden talep edilen evraklar arasında standart belgeler ve özel belgeler yer alır. Standart belgeler; 10 yıldan eski olmayan ve dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli pasaportunuz, 2 adet biyometrik fotoğrafınız ve kimlik bilgilerinizi gösteren nüfus cüzdanı örneğinizdir. Özel belgeler ise sosyoekonomik ve medeni durumunuzu, seyahat amacınızı, gelir düzeyinizi gösteren belgelerdir. Bu belgelerle ilgili ayrıntılı bilgileri ilgili sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Almanya’ya gitmek istiyorsanız, Almanya Schengen vize başvurunuzu tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.